oslipat_webb_ny

Årets gala


19 januari hålls Svenska standupgalan för första gången i Göteborg! I samarbete med Stora Teatern. Konferencierer är Niklas Andersson och Emma Knyckare. Uppträder gör Ann Westin och Kristoffer Appelquist.

BILJETTER

Vad är standupgalan?

Svenska Standupgalan är ståuppbranschens egen prisgala som i år firar 15-årsjubileum. De första åren arrangerades galan av STOCK, Stockholm Comedy Klubb men sedan 2014 är det Oslipat som ansvarar. Här finns en lista över tidigare vinnare.

Vinnare 2016

Årets kvinnliga komiker: Nour El-Refai
"En av våra mest mångsidiga underhållare, som roat oss på tv och scen och visat att hon behärskar alla former av humor. Rolig, smart och med ett personligt tilltal som berör har hon visat att hon är störst just nu."

Årets manliga komiker: Henrik Schyffert
"Han visar respekt för de minsta scenerna och dominerar de största. Alltid på tårna med mycket smartness och en smula snusk. Ingen killing längre utan stora bocken Bruse."

Årets nykomling: Carl Stanley
"Med frenesi som en mindre armé har han den senaste tiden börjat klättra upp för berget standup och inom några år är han säkert herre på täppan. Direkt från gymnasiet till kändisskapet."

Årets föreställning: Sveriges Historia med Måns Möller och Özz Nûjen
"En resa bakåt i tiden som också säger en hel del om vilka vi är idag. En skrattfest där två komiker visar att 1 + 1 är minst 3. Tack för lektionen!"

Årets media: Tankesmedjan i P3
"Har i flera år spridit skratt i etern och samtidigt stressat både makthavare och mellanchefer på Sveriges Radio."

Juryns hederspris: Jonas Gardell
"Under standupens alla konjunkturer har hans shower ständigt lyckats få svenska folket att gå man ur huse för att se suverän ståuppkomik.
Multitalangen som med både skarpt intellekt och visuellt kroppsspråk varit ett riktmärke för svensk humor under 30 år.